В днешния свят клиентите стават все по-скептични към рекламите, които виждат и по-внимателни с избора на стоки и услуги, които закупуват. Това прави още по-важно за бизнеса да предостави така наречения Social Proof – това е когато една група от истински хора, потребители, публично кажат – ето ние използваме този продукт и той е много готин! 

В това видео ще обсъдим как видеата с отзиви на клиенти, могат да помогнат на бизнеса да изгради доверие с потенциалните си клиенти и да увеличи продажбите си.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ВИДЕОКЛИПОВЕТЕ С ПРЕПОРЪКИ НА КЛИЕНТИ?

Този тип видеа представят вашите доволни клиенти. Те споделят своя опит и мнение за вашия продукт или услуга. Тези видеа много успешно се използват от различни бизнеси с цел изграждане на доверие с потенциалните клиенти и в последствие увеличаване на продажбите. Видеоклиповете могат да бъдат записани от самите клиенти или може да бъде нает професионален екип за създаване съответно на по-високо качество видеа.

Може би тук е момента да си направим малко реклама – екипа на Create Studios има дългогодишен опит със заснемането на такива видеа, може да видите примери от нашата работа на createstudios.eu!

ЗАЩО СА ВАЖНИ ВИДЕОКЛИПЕТЕ С ПРЕПОРЪКИ ЗА КЛИЕНТИ?

Препоръките от клиенти са много важни, защото осигуряват нещо наречено социално доказателство. Социалното доказателство е идеята, че хората ще следват действията на другите, ако вярват, че тези действия са правилни. Когато потенциалните клиенти видят, че други хора са имали положителен опит с продукт или услуга, е по-вероятно да се доверят на бизнеса и да направят покупка. Колкото и на някои маркетолози да не им се вярва, ние хората сме социални същества и естествено ни е много по-лесно да се доверим на други хора, отколкото на фирма или бранд или някакво лого.

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ЕФЕКТИВНИ ВИДЕОКЛИПОВЕ С ОТЗИВИ НА КЛИЕНТИ?

Тук много бързо ще ви дам някои от стъпките, през които трябва да преминете, за да направите видео отзив от клиент, който наистина да работи.

  1. Изберете истински доволни клиенти, които са готови да споделят опита си пред камера
  2. Още от първите разговори с тези хора им обяснете с подробности какво се очаква от тях и какво те да очакват от снимачния процес – хора, които нямат опит пред камера е нормално да бъдат притеснени. Когато знаят какво ги очаква, поне елиминираме страха от неизвестното.
  3. Сценарно може да подходите по два начина – първият е заедно с клиента да изработите сценарий, който клиента да научи или чете от аутокю. Вторият е да направите видеото като интервю, в което да задавате въпроси на които той да отговаря. Опитът ми показва, че вторият вариант изглежда много по-натурално, особено, когато човека няма опит пред камера. А с тези видеа усещането за реализъм и неподправеност е много важно!
  4. Ако е възможно, някъде в клипа покажете продукта или услугата в действие. 
  5. По време на самия запис се опитайте да предразположите максимално клиента да се чувства спокоен и в безопасност. Не го критикувайте и прекъсвайте за дребни неща, защото е много вероятно след няколко повторения да се измори и да не се получи добро видео.
  6. Много важно е в края на видеото, да добавите Call to Action или призив за действие. Това означава да кажете на зрителя, който е изгледал видеото какво искате да направи като следваща стъпка. Да влезе в Лендинг страница на вашия продукт, да се запише за имейл бюлетин или да си купи нещо. Това трябва да се синхронизира с продажбенята ви стратегия и мястото на съответното видео в нея.

КЪДЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ВИДЕОКЛИПОВЕ С ПРЕПОРЪКИ НА КЛИЕНТИ?

Добре, вече имате видео или видеа, които изглеждат много добре, хората дават своята препоръка, натурални са, абе като цяло видеото е супер, сега какво да го правим?

Хубавото видео няма почти никаква стойност, ако не го видят правилните хора. За това ето няколко примера за места, на които може да използвате видео отзивите.

Първо – във вашия уебсайт: може да включите видеото в началната страница на уебсайта или продуктовите страници. Това може да повиши доверието на потенциалните ви клиенти и да е последната капка, която ще наклони везните във ваша посока и ще ги накара да купят.

Разбира се тези видеа може успешно да се използват като съдържание за различните социални мрежи или като част от кампании с платена реклама. Уверете се само, че още на етап планиране и продукция сте съобразили форматите и продължителността на видеата със спецификите на социалните мрежи, които използвате. Може да включите видеата и във вашите имейл маркетинг кампании.

От вече доста години заедно с екипа ми снимаме видеа за едни от най-големите компании в България и опитът ми показва, че видео отзивите са силен инструмент за изграждане на доверие, увеличаване на продажбите и разрастване на бизнеса. Като представяте опита на доволни клиенти, можете да предоставите социално доказателство, че вашият бизнес изпълнява обещанията, които дава на клиентите си.

Надявам се, че това видео ви е било полезно, не забравяйте да се абонирате за канала, ако искате да гледате още подобни видеа. До скоро и бъдете креативни!