Ще ви покажа как с няколко транспортни палета направих доста ефектен декор за снимане на видео и снимки.

Ако искате да си направите подобен декор, ще са ви нужни – Два или три транспортни палета и 5 метра LED лента заедно със захранване и малко кабел. Преди да започна съм почистил добре палетите и съм ги изшлайфал с шкурка.

Ще сглобя конструкцията, която е супер проста.

Първо хващам три 40 сантиметрови дъски в долната част на единия палет. Те ще служат за крачета на декора и ще го държат изправен. За всичко използвам 7 сантиметрови видии за дърво.

С три къси дъски съединавам здраво два палета. Тук е наистина важно палетите да са добре подравнени един спрямо друг, целта е да се получи нещо като един голям палет. Ако е нужно декорът да е по-висок, може да добавите още едно парче от палет в горната част.

Дори и на този етап декорът изглежда супер и е напълно използваем, но аз ще добавя една подсветка, която ще създаде много добра дълбочина на кадрите.

За целта ще използвам LED лента. Тази, която съм избрал е 9 вата и свети с температура от 4000 келвина, дължината на ролката е 5 метра.

Тази лента е доста удобна, защото може да се реже на различни размери. в случая ми трябват парчета от 35 сантиметра, които да залепя в задната част на палетите.

След като съм нарязал лентата следва яко запояване. Тук е много важно да се спази поляритета – свързвате плюса на едната лента с плюса на другата, същото и с минуса. Редувам парче лента с парче кабел и така 12 пъти.

Със свързването на нзахранването също трябва много да се внимава, за да се спази поляритета, ако не разбирате от ток, със сигурност потърсете помощ за тази стъпка. Важно е също да знаете, че захранването има вход и изход. Към входа се свърза щепсела с който се включва в контакта, а към изхода се свързва лентата с лампичките.

По-подробна информация трябва да има в опътването на захранването. Ако не знаете колко мощно захранване да изберете, се консултирайте с магазинера, от който ще го купите.

Следва бърз тест и след като всичко работи както трябва, захващам захранването с две малки видии за задната част на декора. В задната страна на лентата има слой лепило с който може да се залепи за различни повърхности. Отлепям защитната лента и залепям осветлението в задната част на палетите.

И така, след няколко часа работа, този ефектен декор вече е част от моето студио. Надявам се да ви е харесал!