Видео препоръките са добър и работещ начин да покажете опита на вашата компания и да изградите доверие с бъдещите си клиенти. Когато се направят добре, те могат да предоставят социално доказателство на вашата аудитория, да изградят доверие и в крайна сметка да помогнат за превръщането на потенциалните клиенти в реални, плащащи клиенти. В тази статия ще споделим съвети как да се възползвате максимално от видео препоръките за вашия бизнес.

Идентифицирайте правилните клиенти, които да заснемете

Първата стъпка, която трябва да направите, за да създадате видео препоръка е да идентифицирате правилните клиенти, които да представите. Търсете клиенти, които са доволни от вашия продукт или услуга и са имали положителен опит в работата с вашата компания. В идеалния случай те трябва да могат да формулират конкретни ползи, които са получили от работата си с вашата компания. Може също така да обмислите клиенти, които представляват вашия целеви пазар или имат известно ниво на популярност и влияние в него.

Подгответе ги и не позволявайте да имат притеснения

Преди да заснемете видеото, важно е да подготвите клиентите си, за да знаят какво да очакват. Още, когато се свържете с тях, за да ги попитате, дали искат да участват в подобно нещо, бяснете целта на видеото и какво се надявате да постигнете. Уведомете ги какви въпроси ще зададете и им дайте време да подготвят отговорите си. Уверете се, че се чувстват комфортно с процеса и разбират какво се очаква от тях.

Работете с професионален екип, който има опит с такива видеа

За да сте сигурни, че вашите видео препоръки са с високо качество, разбира се препоръчваме да работите с професионална компания за видео продукция. Те ще притежават експертизата, оборудването и уменията за монтаж, необходими за създаване на завладяващи и ангажиращи видеоклипове. Те могат също така да предоставят насоки как да структурирате видеоклипа, какви въпроси да задавате и как да се възползвате максимално от заснетия материал. Ние от Create Studios имаме опит със заснемане на видео отзиви от всякакви браншове. Може да разгледате портфолиото ни тук.
Разбира се възможно е и сами да заснемете видеото, използвайки смартфон или друга налична техника. Ако клиентът ви е в друг град или държава, може сам да се заснеме, използвайки личния си смартфон. Качеството най-вероятно няма да е на високо ниво, но понякога е по-добре да имате не много добре изглеждащо видео, отколкото да нямате никакво видео. Разбира се използването на такъв вид непрофесионално заснети видеа е добре да се съгласува с ПР и маркетинг екипа на компанията.

Направете видеото кратко и динамично

За да запазите видеоклипа интересен и увлекателен, е важно да се използват разнообразни кадри и ъгли. Самото интервю е добре да се заснеме от поне два плана – близък и широк. Добре е също да включите кадри на използвания продукт или услуга или всякакви други подходящи кадри, които помагат да се разкаже историята. Така ще има разнообразие от различни кадри, които да се сменят при монтажа. Което е важно, за да се запази по-добра динамика и темпо. Все пак, никой не обича да гледа скучни видео, особено, ако са с рекламна цел.

Когато става въпрос за видео препоръки, по-малкото често е повече. Поддържайте видеото кратко и по същество, като се фокусирате върху най-завладяващите части от историята на клиента. Това е особено важно при монтажа. Не винаги е добра идея да прекъсвате човека, докато говори по време на запис, защото това може да го смути и да провали остатъка от представянето му. Стремете се към продължителност на видеоклипа от около една до две минути. Ако клиентът има какво да каже, помислете дали да разделите препоръката на няколко по-кратки видеоклипа.

Включете Call To Action

И накрая, важно е да включите така наречения Call To Action, или призив за действие в края на видеоклипа. Може да бъде нещо просто, като например да помолите зрителя да посети вашия уебсайт или да се свърже с вас за повече информация. Посочете ясно какво искате зрителят да направи след като е изгледал видеото.

Видеопрепоръките са добър начин за изграждане на доверие и демонстриране на опита на вашата компания. Като идентифицирате правилните клиенти, подготвите ги добре, работите с професионална компания за видео заснемане, използвате различни кадри и ъгли, поддържате видеото кратко и включите призив за действие, можете да създадете завладяващи и ангажиращи видео препоръки, които ще ви помогнат да превърнете потенциалните си клиенти в редовни клиенти.

Вижте част от отзивите на клиенти, които нашия екип е заснемал

Портфолио

Нашият екип може да помогне със заснемането на отзиви от вашите клиенти

Свържете се с нас